Składniki: 3 kg owocu dzikiej róży
100 g cukru
1,5 l wody
Przygotowanie: Owoce opłukać pod bieżącą wodą i wrzucić do garnka. Zalać litrem wrzącej wody. Gotować ok. 15 min. Przecedzić, lekko wyciskając z owoców sok. Przygotowany płyn wraz z owocami zalać resztą wrzącej wody i gotować przez kolejne 15 min. Odcedzić, dodać cukier i wymieszać. Rozlać do butelek, szczelnie zakręcić i pasteryzować.
Wartość energetyczna: 3405 kcal, białko: 120 g,
tłuszcz: 0 g, węglowodany: 580 g
Módlmy się o nawrócenie Gizeli Jagielskiej i innych aborcjonistów
2025-04-18 11:44
Fundacja Pro-Prawo do Życia
Adobe Stock
"W boga nie wierzę. Jestem Żydówką i do tego ateistką. A zawodowo lekarką - dlatego wykonuje i wykonywać będę aborcje, zgodnie ze wskazaniami i życzeniem kobiet" - napisała w mediach społecznościowych Gizela Jagielska, która zabiła Felka w 9-tym miesiącu ciąży zastrzykiem w serce. Fundacja Pro-Prawo do Życia apeluje o modlitwę za Jagielską oraz innych aborcjonistów, zwłaszcza dzisiaj, w Wielki Piątek, kiedy w Liturgii modlimy się m.in. za Żydów oraz za wszystkich, którzy nie uznają Boga, aby Pan zdjął zasłonę ciemności z ich serc.
Fragment rozmowy Daniela Obajtka i Wiktora Świetlika, czyli książki “Daniel Obajtek. Jeszcze nie skończyłem”
PKN Orlen
Daniel Obajtek
Za zgodą Wydawnictwa Czarna Skrzynka publikujemy fragmenty rozmowy Daniela Obajtka i Wiktora Świetlika, czyli książki “Daniel Obajtek. Jeszcze nie skończyłem”.
Biskup Diecezjalny Tadeusz Lityński składa wszystkim Diecezjanom i Czytelnikom Niedzieli zielonogórsko-gorzowskiej życzenia z okazji Uroczystości Zmartwychwstania Pańskiego.